About

Om oss

Umeå Energis öppna stadsnät Umenet levererar bredband via fiber – med överlägsen kapacitet för kommunikation till privatpersoner och företag i Umeå. Vi bygger infrastrukturen och levererar hastigheten, medans innehållet skapas av våra tjänsteleverantörer. Du bestämmer själv vilka tjänster du vill ha, och från vem. Med bredband från Umeå Energi får du möjlighet att skapa din egen lösning.

Maximal valfrihet
Du som kund har valfrihet att välja de tjänster du har behov av, från de tjänsteleverantörer du önskar. Vi levererar och fakturerar för nätet och hastigheten, medans våra tjänsteleverantörer tillhandahåller och fakturerar dina valda tjänster.

Alltid i framkant
Vi erbjuder alltid dubbelriktad hastighet upp till 1000 Mbit/s. Det innebär att det går lika snabbt att ladda upp som ner. Vi arbetar kontinuerligt för att framtidssäkra ditt bredband.

Bästa tillförlitlighet
Vi är lokala och har ett modernt stadsnät som bevakas dygnet runt, året om av vår duktiga personal på plats i Umeå.

Om kundportalen
Vi vill att det ska vara enkelt och gå snabbt att beställa/aktivera tjänster eller förändra dina befintliga. I kundportalen får du på ett och samma ställe överblick över hela vårt tjänsteutbud. Du har full kontroll över dina tjänster och kan göra ändringar dygnet runt när du vill.

Välkommen som kund hos oss Umeå Energis Stadsnät Umeå, Umeås snabbaste bredband!